Ta stran uporablja piškotke. Za vec informacij o piškotkih, ki jih uporablja spletna stran, kliknite TUKAJ. Se strinjam

Moja izkušnja s Vorwerk Thermomixom

Boštjan Palčič - Moja izkušnja s Vorwerk THERMOMIX-om.

Prvič sem se srečal na pripravi za snemanje oddaje Dobro Jutro. Moram priznati, da sem bil najprej malce skeptičen, ker smo kuharji pač prepričani, da vse znamo in da ne potrebujemo neke umetne inteligence v kuhinji. Čez nekaj dni, sem se dogovoril z prijazno predstavnico, da lahko dobim aparat za nekaj dni domov, da se lahko bolj spoznam z njim. Moram priznati, da sem kuhal cel vikend in to toliko različnih jedi, da jih preprosto nismo mogli pojesti. Delal sem od predjedi, juh, glavnih jedi, prilog, sladic itn.

Od takrat naprej, sem spremenil svoje mnenje o uporabnosti Thermomixa v kuhinji. Aparat je res uporaben in praktičen. Sedaj ga vidim kot enakovrednega partnerja v svoji kuhinji in ga lahko brez slabe vesti priporočim tudi svojim prijateljem in prav tako svojim profesionalnim kolegom kuharjem.

Boštjan Palčič, kuhar

Primož Dolničar - Moja izkušnja s Vorwerk THERMOMIX-om.

Na nekem sejmu sem ravno pripravljal soško postrv, ko je k meni pristopila simpatična ga. Meta im me povabila, da se po končanem kuhanju oglasim pri njeni stojnici. Seveda sem jo bil pripravljen obiskati, a ko mi je rekla, da je njihova stojnica Vorwerk, sem bil nekoliko presenečen, saj mi ni bilo jasno, kaj bi lahko imeli skupnega sesalci in kuhanje. A radovednost mi ni dala miru in pripeljala me je do do stojnice in do thermomixa.

Gospa Meta me je prosila, če bi ga bil pripravljen preizkusiti in tako sem domov odšel s čisto novim thermomixom. Moram priznati, da sem se zelo težko pripravil do tega, da sem ga začel uporabljati, saj predstavljal ravno nasprotje tega, kar učim jaz; kako kuhati sami.

A, ker sem mož beseda, sem ga preizkusil. Po mesecu dni je postal thermomix moj nepogrešljivi sopotnik v kuhinji. Navdušil me je s svojo preprostostjo in praktičnostjo. Uprabljam ga za pripravo paštet, pireja, omak, majoneze, bešamela… v njem sem skuhal celo polento. Namesto, da bi izgubljal čas z nenehnim mešanjem, sem za štedilnikom pripravljal druge dobrote, thermomix pa je medtem polento skuhal do perfekcije.

Na koncu sem polento le še ohladil in popekel na oljčnem olju, nanjo položil gambere in priložil paradižnikovo omako, ki sem jo v isti napravi pripravil nekaj dni prej, ko mi je ravno ostalo veliko preveč zrelega paradižnika. Nad thermomix-om so navdušeni tudi moji otroci.

Starejši sin si v njem pripravlja bananin smuti z orehi in medom in ker imamo doma strd, ki se tudi v toplejšem mleku ne stopi takoj, thermomix segreje na 40 stopinj in v hipu lahko uživa v napitku kot si ga je želel. Najmlajši pa seveda najbolj uživa, ko skupaj s thermomix-om zamesiva testo za pito ali pa pripraviva maso za palačinke. Thermomix je tako ne le moj kuharski pomočnik, temveč naš družinski član.

Gospe Meti se zahvaljujem, da je pristopila k meni s prošnjo po testiranju thermomix-a, saj je s tem naredila največjo uslugo meni. Thermomix mi s svojo priročnostjo in preprosto uporabo olajša delo v kuhinji in mi tako omogoča še večjo kreativnost pri kuhanju.

Primož Dolničar, kuhar

 

Brezplacna telefonska tevilka  080 10 33   PON - PET , 8.00h - 15.00h Facebook