Ta stran uporablja piškotke. Za vec informacij o piškotkih, ki jih uporablja spletna stran, kliknite TUKAJ. Se strinjam

kobold vk200
Iskalnik po strani:

Alergije in pršica

Obstaja veliko virov hišnega prahu: ljudje in živali neprestano izgubljamo odmrlo kožo, lase in dlako. Običajne  življenjske navade (kuhanje, prehranjevanje, hobiji, kajenje, itd.) ustvarjajo drugačne vrste prahu in prašnih delcev. Delci in težke kovine prehajajo v naš dom vsakodnevno skozi vrata in okna, na čevljih, obleki in na vsem ostalem, kar prinesemo v dom. Vzmetnice, oblazinjeno pohištvo, preproge in ostale tekstilne površine ta prah zadržujejo, zraven pa ga proizvajajo tudi same.

Prsica

Hišni prah je torej sestavljen iz organskih in anorganskih snovi. Visoka koncentracija ene od teh substanc, imenovane alergeni, lahko povzročijo alergijske reakcije; celo pri ljudeh, ki alergij nikoli prej niso imeli.

Ker ljudje večino časa preživimo v zaprtih prostorih, je skrb za naš dom temeljni dejavnik v skrbi za naše zdravje. Skrb za dom ne pomeni le odstranjevanja vidnega prahu temveč tudi odstranjevanje nevidnega prahu,ki je nevaren za naše zdravje. Učinkovito sesanje lahko bistveno izboljša kvaliteto življenja v domačem okolju.

 

Prsica

Vorwerk je že davno prestopil mejo enostavnega koncepta sesalnikov. Naša naloga je družinam zagotavljati celovit sistem za odstranjevanje nečistoč. Hkrati pa je  enostaven za uporabo, sposoben doseči vsak kot bivalnega okolja z namenom preprečevanja nabiranja prahu. Vorwerk ima v svojem aparatu vgrajen izjemen filtrirni sistem, ki zadrži 99% prašnih delcev, večjih od 0.09 mikrona.
Zato sta bila Vorwerk aparatu podeljena znaka TÜV in HEPA certifikat, ki jamčita za njegovo anti-alergijsko učinkovitost in kakovost. Naš filtrirni sistem je resnična pomoč v domu, še posebej pri majhnih otrocih in hišnih ljubljenčkih.

Prsica

Dolgo časa sploh nismo vedeli za hišno pršico. Nanjo so nas opozorile šele zdravstvene težave, ki jih povzroča: kihanje, smrkanje, pa tudi hujše oblike alergij, ekcemi, astma… Pršica je dokaj majhen zajedalec, saj meri od 0,1 - 0,4 mm. Ljubi vlago in toploto, idealne razmere za preživetje in razmnoževanje pa so pri temperaturi 25 - 28°C in pri 70 - 80% vlagi v zraku. Pršice zato ne bomo našli v podnebnih razmerah, kjer je zrak suh, pa tudi na večji nadmorski višini (nad 1500m) ne. Hrani se z odmrlimi delci človeške in živalske kože, ki razpadejo v droben prah in ga najdemo povsod tam, kjer se ljudje zadržujejo dalj časa, največ seveda na oblazinjenem pohištvu in v postelji. Prah pa ni samo tam, kjer nastaja. Ko sedemo v naslonjač in se premikamo po blazinah, povzročimo, da se prah spet dvigne v zrak in se useda tudi po ostalih površinah v stanovanju, na zavese, tla, preproge.

Pršica sama ni nevarna za človekovo zdravje, obolenja povzročajo njeni iztrebki, ki vsebujejo alergene, na katere mnogi občutljivo reagirajo. Najbolj pogoste reakcije so vneta sluznica, zamašen nos, rdeče oči, lahko pa povzročijo tudi hujša obolenja kože in celo astmo…

Alergije, ki se pokažejo v obliki naštetih težav, pa niso vedno posledica hišne pršice, povzročajo jih lahko tudi druge alergene substance, ki jih v veliko meri ravno tako lahko odstranimo s kvalitetnim sesalnim aparatom.

 

Brezplacna telefonska �tevilka  080 10 33   PON - PET , 8.00h - 15.00h Facebook