NOVO: VG100+, več kot le čistilec oken!

Brezplačni telefon: 080 10 33

Košarica
vorwerk-distributer
VK7 v uporabi
VK7 med delovanjem

Novi baterijski sesalnik VK7!

Z baterijskim sesalnikom VK7 in njegovo inovativno električno krtačo boste v svoj dom pridobili pomočnika z veliko močjo.

Oblika in udobje

 • Baterijsko napajanje pomeni, da zapletenih kablov več ni: baterijski sesalnik VK7 je enako zmogljiv kot sesalnik na kabel.
 • Funkcija »boost«: aktivirajte gumb »boost« in električna krtača z največjo močjo posesa tudi najbolj grobo umazanijo.
 • Izjemno okreten in resnično lahek: VK7 je z le 2,3 kg lahek in prilagodljiv pri uporabi na različnih trdih tleh (ploščice, kamnita tla, vinil, parket, laminat in preproge), s svojo ravno električno krtačo pa omogoča tudi sesanje pod nizkim pohištvom.
 • LED zaslon: s stopnjo napolnjenosti baterije v odstotkih (%), z aplikacijo MyKobold tudi prikaz preostalega časa v minutah, stopnjo napolnjenosti Premium filtrirne vrečke, komunikacijo Bluetooth® in sistemskimi sporočili.
 • Praktičen parkirni položaj: Ko naredite premor, VK7 stoji stabilno in varno, da lahko ponovno nadaljujete z enakimi nastavitvami čiščenja.
 • Eleganten dodatek za dom: sodoben videz s sijajnimi in mat površinami
Prikaži več Prikaži manj

Motor in tehnologija

 • Motor, ki ne potrebuje vzdrževanja!
 • 4 stopnje sesanja in način »boost«: uporabniku prilagojena hitrost krtače za različne možnosti čiščenja.
 • Litij-ionska baterija: zmogljiva in dolgotrajna. Pri normalnem delovanju traja do 60 minut (12 min pri največji sesalni moči / 30 min pri srednji sesalni moči / 52 min pri stopnji sesalne moči »soft«).
 • Samodejno zaznavanje tal: samodejno prilagodi stopnjo sesanja in hitrost vrtenja krtač.
 • Prilagodljive nastavitve čiščenja za: individualne potrebe (prek povezave Bluetooth® z aplikacijo MyKobold App).
Prikaži več Prikaži manj
VK7 filtri

Filtri in higiena

 • FP7 Premium filtrirna vrečka: Izdelana je iz recikliranih materialov in se odlikuje po neprekosljivi higieni in absorpciji prahu. Potrjeno s strani TÜV Nord s preskusnim znakom "Primeren za alergike" zanesljivo zadrži drobne prašne delce in spore plesni, ki povzročajo alergije.
 • Popolno odstranjevanje prahu iz težko dostopnih površin in robov zaradi 100-odstotne sesalne moči po celotni širini naprave.
 • Edinstvene rotacijske ščetke na motorni pogon za temeljito, nežno in higienično čiščenje!
Prikaži več Prikaži manj

Brezplačna in neobvezujoča predstavitev v živo je vedno koristna: preizkusite naš novi izdelek zdaj!

VK7 med delovanjem

Večji pretok - vam olajša življenje!

Vaš nastavek za učinkovito sesanje!

Večja odprtina sesanja, večji užitek!

Avtomatska električna krtača EB7 je nastavek številka 1 za baterijski sesalnik VK7, če želite sesati prilagodljivo, brez kabla in učinkovito. Avtomatska električna krtača EB7, opremljena z lastnim motorjem, postavlja nove standarde pri sesanju preprog in trdih tal.

Veliki kosi kamenja? Znebite se jih zdaj!

S klikom na gumb »boost« do največje zmogljivosti sesanja! Z baterijskim sesalnikom VK7 in njegovo avtomatsko električno krtačo EB7 zlahka posesate tudi velike grude, kot so zemlja v lončkih, pokovka itd.

Pravi salonski šarmer z dodatno močjo zaradi funkcije »boost«!

Bi želeli baterijski sesalnik videti v živo? Preizkusite ga z brezplačnim in neobvezujočim prikazom v živo: Preizkusite naš novi izdelek zdaj!

Brezplačna in neobvezujoča predstavitev v živo je vedno koristna: preizkusite naš novi izdelek zdaj!

Z novimi funkcijami - bolj inovativni kot kdaj koli prej.

Funkcija »boost«

Več moči pri sesanju - preprosto s pritiskom na gumb! Učinkovita možnost čiščenja za posebne izzive.

 • S funkcijo »boost« boste lahko s pritiskom na gumb brez težav posesali tudi bolj grobo umazanijo, kot so pokovka, velike drobtine ali zemlja iz lončnic.
 • Z gumbom »boost« baterijski sesalnik VK7 ne sproži le svoje koncentrirane dodatne moči, temveč hkrati odpre tudi poseben kanal »boost« avtomatske električne krtače EB7.
 • Dodatna odprtina in večja sesalna moč zagotavljata, da posesate več večjih delcev in jih zato ni treba pobirati ročno.
Prikaži več Prikaži manj

Funkcija udobja

Zelo priročno! Z ročajem, vrtljivim za 180°, za večjo svobodo gibanja na vseh ravneh.

Z udobno funkcijo baterijskega aparata VK7 in drugimi ustreznimi nastavki čiščenje gladkih površin ter tkanin in tekstila še nikoli ni bilo tako enostavno.

 • Priročen in enostaven za shranjevanje: baterijski junak ima 180-stopinjski vrtljiv ročaj. Tako lahko baterijski sesalnik kompaktno in posebej udobno uporabljate za vsa opravila čiščenja, tako nad tlemi kot še v najbolj težko dosegljivih prostorih!
 • Primerno za čiščenje pohištva, oblazinjenjenih površin, vzmetnic, tekstila ali avtomobilov: VK7 združuje funkcije sesalnika, metle za smeti in drugih pripomočkov v enem!
 • Izjemno močan in okreten, skratka: z VK7 je čiščenje površin in razpok nad tlemi lažje in udobnejše kot kadarkoli prej!
Prikaži več Prikaži manj

Več informacij o funkcijah najdete v navodilih za uporabo. Lahko pa preprosto dovolite, da vam naši strokovnjaki v živo pokažejo, kaj zmorejo naši izdelki. Brezplačna in nezavezujoča predstavitev je vedno koristna!

Osnovna oprema

Baterijski sesalnik z avtomatsko električno krtačo ima naslednje sestavne dele:

 • 1 osnovni baterijski sesalnik VK7 (vključno z 1 baterijo BY7)
 • 1 EB7 avtomatska električna krtača za tla
 • 1 osnovni polnilnik SC7
 • 6 FP7 Premium filtrirnih vrečk

Nagrade

red-dotBaterijski sesalnik VK7
tuv-nordBaterijski sesalnik VK7 z avtomatsko električno krtačo EB7
tuv-nordPremium filtrirna vrečka FP7
Koboclean čistila

Potrošni material

V naši spletni trgovini lahko najdete nove filtrirne vrečke, čistila Koboclean ali naše osvežilce zraka Dovina, ki sesanje spremenijo v žejo, ter drugo dodatno opremo.

Spletna trgovina

Pogosta vprašanja o baterijskem sesalniku VK7

VK7: Splošno

Kaj vključuje osnovni set?

Osnovni baterijski sesalnik VK7 se lahko od države do države razlikuje. Za informacije se obrnite na lokalnega ponudnika.

Baterijski sesalnik VK je možno kupiti z različnimi nastavki.

Vsak osnovni baterijski sesalnik VK7 je opremljen s filtrirno vrečko FP7 Premium, vgrajeno zamenljivo baterijo in osnovnim polnilnikom SC7 ter priročnikom za hiter zagon in varnostnimi navodili.

Ali lahko nove nastavke in dodatno opremo uporabljam s starejšimi modeli Vorwerk sesalnikov?

Novi nastavki in dodatki so bili razviti posebej za baterijski sesalnik VK7, kompatibilni pa so tudi s starejšimi modeli Vorwerk sesalnikov s priključnim adapterjem AD7.

Ali je mogoče vse sestavne dele kupiti ločeno?

Novi modularni sistem čiščenja VK7 je zaradi svojega inovativnega pristopa zelo prilagodljiv. Različne nastavke in priključke lahko kupite ločeno in jih prilagodite individualnim potrebam po čiščenju. S funkcijo enostavnega preklopa lahko preprosto preklapljate med 19. funkcijami čiščenja: To prihrani trud, čas in prostor!

Koliko časa je aparat v garanciji? Ali to velja tudi za baterije?

Za vse Vorwerkove izdelke, vključno z baterijo, velja zakonsko predpisana 2-letna garancija. Vendar pa je v posamezni državi lahko na voljo tudi podaljšana garancija. Za informacije se obrnite na lokalnega ponudnika.

Za vse svoje izdelke uporabljamo enake stroge Vorwerkove standarde kakovosti in zagotavljamo, da se jih držimo. To pomeni, da lahko za vse naše izdelke zagotovimo visoko raven kakovosti in trajnosti.

Kako dolgo bo trajalo popravilo baterijskega sesalnika VK7? Kako dolgo bodo na voljo rezervni deli?

V podjetju Vorwerk verjamemo, da morajo naši visokokakovostni in trajni izdelki strankam zanesljivo služiti več let. Če pa pride do težav, se zavezujemo, da bomo zagotovili popravilo izdelka do 10 let po datumu nakupa. Rezervne dele dobavljamo tudi ob uvedbi novih generacij izdelkov. Dostop do digitalnih funkcij, varnostnih posodobitev in programske opreme izdelka bo ohranjen tudi v tem obdobju, tako da bodo lahko naše stranke tudi po desetih letih imele enako izkušnjo z napravo kot na dan nakupa.

Kako lahko hranim baterijski sesalnik VK7?

Naprava je zasnovana tako, da jo lahko shranite kjer koli v domu brez fiksne postaje. Baterijski sesalnik VK7 lahko zaradi pokončnega parkirnega položaja enostavno postavite kamor koli in se brez težav vključi v vsako okolje. Z zloženim ročajem je VK7 visok 75 cm in je zasnovan tako, da ga lahko spravite tudi v standardno kuhinjsko omarico.

Ali je učinkovitost čiščenja baterijskega sesalnika VK7 podobna kot pri sesalniku VK200 ali VB100? Kakšne so razlike?

Zmogljivost čiščenja sesalnika VK7 je primerljiva z zmogljivostjo čiščenja sesalnika VK200 s kablom in avtomatsko električno krtačo EB400. To je delno posledica zelo učinkovite tehnologije krtač in optimiziranih sesalnih kanalov, saj je pretok do 50 % večji kot pri baterijskem sesalniku VB100 pri vseh stopnjah moči. Sesalnik VK7 je zaradi svoje izjemne sesalne moči še posebej tih. Vse to brez neprijetnosti in težav z napajalnim kablom.

Poleg tega imajo nove filtrirne vrečke FP7 Premium optimizirano nagubano strukturo, ki omogoča, da zajamejo dvakrat več finega prahu kot prejšnje filtrirne vrečke FP100. Zaradi inovativnega zložljivega ročaja baterijskega sesalnika VK7 in velikega števila različnih priključkov je čiščenje po tleh veliko udobnejše in enostavnejše kot pri prejšnjih modelih. Na novo razvit LED zaslon med čiščenjem prikazuje vse pomembne informacije.

Kako lahko prenašam baterijski sesalnik VK7?

Avtomatska električna krtača EB7, SP7 priključek za sesanje in pomivanje gladkih talnih površin in HD7 priključek za gladke talne površine imajo kolesa, zato lahko baterijski sesalnik VK7 pri uporabi teh priključkov enostavno premikate. Napravo VK7 lahko prenašate tudi tako, da jo držite za zavit ročaj nad zaslonom LED ali za vdolbeno držalo, kar olajša prenašanje, npr. po stopnicah.

Če uporabljate električno krtačo za oblazinjeno pohištvo PB7 ali enega od drobnih priključkov, lahko baterijski sesalnik VK7 udobno prenašate v roki z zloženim ročajem ali pa uporabite naramni pas SG7 (možno dokupito ločeno), da imate obe roki prosti.

Kako skrbeti za baterijski sesalnik VK7, da bo dolgo služil?

Redno vzdrževanje baterijskega sesalnika VK7 zagotavlja dolgo življenjsko dobo in optimalno delovanje.

 • Filtrirne vrečke FP7 Premium zajamejo 99,99 % alergijskih delcev (do 0,3 mikrona), kot so cvetni prah ali fini prah. Redno jih je treba menjavati, ko se na LED-zaslonu baterijskega sesalnika prikaže ikona Premium filtrirne vrečke.
 • Zaščitni filter motorja ščiti vaš VK7 pred umazanijo. Ob vsaki zamenjavi Premium filtrirne vrečke ga preverite in po potrebi očistite. Zamenjati ga je treba le, če je Premium filtrirna vrečka FP7 poškodovana ali če je filter za zaščito motorja zelo umazan ali zataknjen.
 • Baterijo je treba vsaj enkrat na leto popolnoma napolniti, da se prepreči poškodbe baterije.
 • Redno preverjajte, ali so okoli ščetk ovite dlake ali nitke, in jih odstranite.
 • Aplikacija MyKobold vas vodi skozi različne načine čiščenja po korakih in zagotavlja podrobna pojasnila v primeru napak.

Uporabljajte samo originalne Vorwerkove nadomestne dele in potrošni material. Najdete jih v naši spletni trgovini.

VK7: Funkcije

Kaj je novega pri baterijskem sesalniku VK7?

Novi baterijskii sesalnik VK7 ponuja visoko zmogljivost čiščenja, primerljivo z njegovim predhodnikom VK200 na kabel, poleg tega pa ima tudi način moči, ki poveča zmogljivost čiščenja do maksimuma za sesanje večjih delcev.

Ergonomska in uporabniku prijazna zasnova vključuje praktičen zložljiv ročaj in zaslon LED, kjer se prikažejo potrebne informacije za uporabnika.

Baterijski aparat VK7 ponuja tudi več možnosti polnjenja baterije: Izberete lahko osnovni polnilnik SC7, ki ga priključite neposredno na baterijski sesalnik VK7 in ga napolnite, ali pa se odločite za Premium polnilnik PC7, ki ga lahko namestite na steno in ki samodejno napolni baterijo v baterijskem sesalniku VK7 ter drugo rezervno baterijo.

Poleg tega so Premium filtrirne vrečke certificirane s strani TÜV – primerne za alergike in sestavljene iz 80 % recikliranih materialov.

Kaj prikazuje LED zaslon baterijskega sesalnika VK7 in kaj pomenijo različne ikone?

Led zaslon baterijskega sesalnika VK7 obvešča o izbrani stopnji moči, stanju baterije in filtrirnih vrečk ter o opozorilih in napakah:

 • Ko je baterijski sesalnik vklopljen, število LED črtic označuje izbrano stopnjo moči (npr. 2 črtici LED označujeta stopnjo 2).
 • Privzeto je na zaslonu prikazana preostala raven napolnjenosti baterije v odstotkih (%), vendar jo lahko v aplikaciji MyKobold preprosto spremenite v minute.
 • Ikona filtrirne vrečke označuje, da je filtrirna vrečka polna in jo je treba zamenjati.
 • Opozorilna ikona označuje tehnične napake in opozorila. Pred ponovnim zagonom naprave jo izklopite in preverite, ali ni blokirana.
 • Ikona Bluetooth pomeni, da je naprava VK7 povezana s pametnim telefonom in da lahko uporabljate aplikacijo MyKobold.
 • Utripajoča ikona vlage označuje, da je rezervoar za vodo priključka SP7 prazen in ga je treba napolniti.

Za več podrobnosti glejte navodila baterijskega sesalnika VK7.

Ali ima baterijski sesalnik VK7 različne stopnje sesalne moči?

Da, baterijski sesalnik VK7 ponuja štiri različne stopnje sesalne moči in način »boost«. Te zagotavljajo najvišjo možnost prilagoditve površinam, ki jih čistite:

 • Stopnja 1: standardna moč za običajen prah in umazanijo s samodejnim zaznavanjem tal
 • Stopnja 2: velika moč za večjo količino prahu in umazanije s samodejnim zaznavanjem tal (priporočljivo za vsakodnevno čiščenje).
 • Stopnja 3: najvišja moč na trdih tleh za intenzivnejše čiščenje
 • Stopnja 4: najvišja moč za intenzivnejše čiščenje preprog
 • Stopnja »boost«: Pritisnite in poveča se zmogljivost in moč za sesanje večjih delcev

Baterijski sesalnik VK7 zagotavlja visoko sesalno moč in omogoča vrhunsko čiščenje v moderni dobi baterijskih sesalnikov. Ob vklopu naprave se samodejno nastavi privzeta nastavitev (raven 2), ki je priporočljiva za vsakdanji prah in umazanijo, da se zagotovi optimalna poraba energije baterije. Nastavitve lahko mprilagodite glede na želje uporabnika.

Ali lahko baterijski sesalnik VK7 sesa tudi vodo?

Ne, VK7 ni primeren za sesanje tekočin, temveč v kombinaciji vode z priključkom za sesanje in pomivanje gladkih talnih površin SP7.

Kaj je funkcija samodejnega zagona/zaustavitve in kako deluje? Katere so nove funkcije?

Podobno kot pri avtomobilih se baterijski sesalnik VK7 samodejno izklopi, ko je v parkirnem položaju, npr. da med pavzo premaknemo stole. Takoj ko je baterijski sesalnik pripravljen, začne čistiti na enaki ravni kot prej. Ta inovacija je zelo priročna, saj lahko nadaljujete na isti ravni, na kateri ste končali, poleg tega pa je zelo energetsko učinkovita.

Zakaj je mogoče ročaj sesalnika VK7 obrniti le v eno smer?

V baterijskem sesalniku VK7 potekajo električne žice od gumbov na ročaju do tiskanega vezja. Obračanje ročaja za 180° v eno smer je popolnoma varno, vendar se lahko pri obračanju za 360° žice zasukajo in na neki točki celo pretrgajo. Da bi zagotovili dolgo življenjsko dobo, je ročaj zasnovan tako, da ga je mogoče zložiti in izvleči le v eni smeri.

Kdaj se na zaslonu baterijskega sesalnika VK7 prikaže nasmešek?

Vsakič, ko vklopite baterijski sesalnik VK7, se na zaslonu LED za trenutek prikaže simbol nasmeška. Ko baterijo napolnite, se prav tako prikaže simbol nasmeška, ki označuje, da je baterija popolnoma napolnjena.

Ali se lahko z novim baterijskim sesalnikom VK7 uporabljajo dišavni vložki Dovina?

Dišavne vložke lahko preprosto potisnete v zaščitni filter motorja, ki je nad Premium filtrirno vrečko. Posebej je zasnovan tako, da ga namestite na mesta, kjer je največji pretok zraka, in tako poskrbi za največjo svežino v domu.

VK7: Baterija in polnjenje

Kako lahko napolnim baterijski sesalnik VK7?

Baterijski sesalnik VK7 lahko napolnite na več načinov:

 1. Izberete lahko osnovni polnilnik SC7 (opcijsko za namestitev na steno), ki ga za polnjenje priključite neposredno na baterijski sesalnik VK7.
 2. Izberete lahko tudi polnilni adapter za ločeno polnjenje baterije CA7, ki dopolnjuje polnilnik SC7, tako da lahko rezervno baterijo polnite zunaj.
 3. Uporabite lahko tudi stenski polnilnik PC7 Premium, ki najprej samodejno napolni baterijo v napravi VK7, nato pa še rezervno baterijo.

Kakšna je prednost Premium polnilnika PC7?

Premium polnilnik PC7 zaradi inteligentne funkcije polnjenja najprej samodejno napolni baterijo v napravi VK7 in nato še nadomestno baterijo. Po želji lahko Premium polnilnik PC7 namestite tudi na steno.

Za kaj je namenjen polnilni adapter CA7?

Polnilni adapter baterije CA7 dopolnjuje polnilnik SC7, s katerim lahko nadomestno baterijo polnite zunaj.

Kako dolgo zdrži baterija z ustreznimi nastavki in nivoji?

Čas delovanja baterijskega sesalnika VK7 je odvisen od sesalne moči in priključka, ki ga uporabljate. Glej spodnjo preglednico:

EB7 na trdih tleh EB7 na preprogi HD7 SP7 PB7, MP7/MR/, drobni priključki
Stopnja 1 36 min. 28 min. (60 minut z deaktiviranimi okroglimi ščetkami) 60 min. 23 min. 140 min. (način Lavenia)
Stopnja 2 24 min. 21 min. 34 min. 23 min. 30 min.
Stopnja 3 11 min. ni priporočljivo 17 min. 23 min. 16 min.
Stopnja 4 ni priporočljivo 9 min. 11 min. 23 min. 10 min.
Stopnja »boost« 8 min. 8 min. 9 min. 10 min. 9 min.

Stopnjo sesalne moči baterijskega sesalnika VK7 je treba izbrati glede na moč čiščenja, ki je potrebna v določeni situaciji.

Stopnja 2 je privzeta nastavitev in je priporočljiva za vsakodnevno čiščenje. Za več podrobnosti glejte navodila baterijskega sesalnika VK7.

Če želite še podaljšati čas delovanja naprave VK7, lahko kupite dodatno baterijo. Litij-ionska tehnologija zagotavlja največjo zmogljivost in dolgo življenjsko dobo.

Koliko časa traja, da se baterija popolnoma napolni?

Polnjenje traja do 2 uri, odvisno od količine preostale energije v bateriji, temperature prostora in baterije same.

Ali je mogoče dobiti nadomestno baterijo?

Da, rezervna baterija omogoča večjo prilagodljivost pri vzdrževanju konstantne čistoče doma.

Je baterija novega baterijskega sesalnika VK7 zmogljivejša od konkurenčnih?

Posebno upravljanje polnjenja zagotavlja daljši čas delovanja in življenjsko dobo baterije. Baterija v modelu VK7 vsebuje osem zmogljivih baterijskih celic, ki so optimizirane za učinkovitost in dolgo življenjsko dobo. Baterija vsebuje tudi samohladilni material, ki podaljšuje čas delovanja in preprečuje samodejni izklop zaradi visokih temperatur. Opcijska nadomestna baterija ne pomeni le dvakrat daljšega časa delovanja, temveč tudi daljšo življenjsko dobo. V tej kategoriji je ta sesalnik izjemen, saj ima večina baterijskih sesalnikov vgrajeno baterijo, kar pomeni, da morate ob prenehanju delovanja baterije zavreči celoten sesalnik.

Zakaj je LED zaslon vgrajen v baterijo baterijskega sesalnika VK7?

Baterijski sesalnik VK7 ima inovativen LED-zaslon, vgrajen v baterijo. Ker sta zaslon in baterija nameščena na isti plošči, se prihranita prostor in teža, možna pa je tudi večja zaslonska površina.

Ali je mogoče baterijo polniti zunaj baterijskega sesalnika VK7?

Da, baterijo lahko polnite tudi zunaj sesalnika VK7. Imate dve možnosti:

 1. Polnilni adapter CA7 dopolnjuje osnovni polnilnik SC7, s katerim lahko nadomestno baterijo polnite zunaj.
 2. Stenski Premium polnilnik PC7 samodejno polni baterijo v napravi VK7 in nadomestno zunanjo baterijo.