Pogosta vprašanja - izdelki

Kobold VK7 - Baterijski sesalnik VK7 in dodatna oprema

VK7: Splošno

Kako očistiti čistilne krpe Kobold MF?

Vse čistilne krpe Kobold MF je mogoče prati v pralnem stroju (pri 60 °C) in sušiti v sušilnem stroju. Ne uporabljajte mehčalcev ali pralnih sredstev s prepustnimi snovmi, saj lahko poškodujejo mikrovlakna.

Poleg tega med celotnim postopkom ravnanja z umazano krpo sploh ne pridete v stik z njo - v nasprotju s tem, ko iztisnete umazano vodo iz mopa. Čistilne krpe MF je mogoče enostavno in priročno odstraniti iz okvirja držala za krpe v zloženem položaju in jih nato položiti neposredno v pralni stroj.

Je učinkovitost čiščenja novega Kobolda SP7 enaka kot pri SPB100 / SP600?

Kobold SP7 priključek za sesanje in pomivanje gladkih talnih površin ponuja enako moč čiščenja kot prejšnji modeli (SPB100/SP600) z dvema različnima stopnjama sesanja. Sesalna moč je pri vseh stopnjah moči nastavljena na "normalno", pri močnejši umazaniji pa jo lahko povečate v načinu povečanja.

VK7: Funkcije

Ali lahko Kobold SP7 priključek za sesanje in pomivanje gladkih talnih površin tudi pomiva?

Baterijski sesalnik Kobold VK7 ima nastavek za mokro in suho čiščenje 2-v-1, ki lahko hkrati sesa in pomiva. Zaradi treh različnih stopenj vlaženja lahko s posebnimi krpami temeljito očisti skoraj vse vrste trdih tal.

Ali lahko Kobold SP7 priključek za sesanje in pomivanje gladkih talnih površin sesa tekočine?

Sesalnik s priključkom Kobold SP7 ni primeren za sesanje tekočin, temveč je zasnovan za vlažno čiščenje tal z minimalno količino vode. Pri sesanju tekočin se sesalnik VK7 samodejno izklopi.

Ali lahko Kobold SP7 priključek za sesanje in pomivanje gladkih talnih površin uporabljam na vseh vrstah tal?

Inovativna tehnologija sesalnika Kobold SP7 omogoča uporabo na skoraj vseh vrstah trdih tal, zato je vsakodnevno sesanje in pomivanje bolj priročno in učinkovito. Sistem Kobold VK7 zagotavlja nežno in temeljito čiščenje trdih tal, ploščic in parketa.

Ali ima priključek Kobold SP7 svoj rezervoar za vodo?

Da, Kobold SP7 je opremljen z vgrajenim rezervoarjem, v katerem je približno 300 ml tekočine. Zaradi lažjega polnjenja je odstranljiva.

Kako lahko napolnim rezervoar za vodo?

Odstranljivi rezervoar lahko napolnite z vgrajenim pokrovom, ki se uporablja za odmerjanje prave količine pralnega sredstva. Rezervoar preprosto napolnite z vodo iz pipe, ga postavite na ravno površino, odmerite potrebno količino čistila Koboclean in ga vlijte vanj. 300 ml vode in 3 ml čistila Koboclean zadostuje za rahlo mokro čiščenje površine do 60 m². Prepričajte se, da je pokrov rezervoarja za vodo trdno nameščen nazaj na rezervoarju za vodo, da voda ne izteka.

Kako vstavim čistilne krpe v Kobold SP7 priključek za sesanje in pomivanje gladkih talnih površin?

Čistilne krpe Kobold MF lahko preprosto vstavite v okvir za nosilec krp in jih pritrdite z veliko zaponko. Poleg tega jih je mogoče hitro in enostavno zamenjati. To storite tako, da z nogo pritisnete gumb za sprostitev krpe. S tem se odklene podporni okvir krpe, kar omogoča odstranitev in zamenjavo le te. Ko je to opravljeno, okvir nosilca krpe preprosto zataknite nazaj v priključek Kobold SP7.

Kako se voda nanaša na čistilno krpo?

Če ste izbrali ustrezno nastavitev vlažnosti, Kobold SP7 samodejno navlaži vstavljeno čistilno krpo z optimalno količino za mokro čiščenje tal. To omogoča učinkovito porabo vode in optimalne rezultate čiščenja. Nastavitev vlažnosti lahko izberete na sprednji nadzorni plošči držala glede na vrsto tal in količino umazanije.

Katere različne stopnje vlaženja so na voljo na Kobold SP7 priključku za sesanje in pomivanje gladkih talnih površin in kako jih izberem?

Na voljo so tri nastavitve vlažnosti, ki zagotavljajo optimalno čiščenje, odvisno od tipa talne površine:

  • Stopnja 1 je najnižja nastavitev vlažnosti in je še posebej primerna za tla, občutljiva na vodo, npr. lesena tla. Vsakih 150 sekund se na krpo razporedi 30 ml vode.
  • Stopnja 2, nastavitev srednje vlažnosti, je primerna za čiščenje trdih tal z običajno stopnjo umazanije. Vsakih 100 sekund se na krpo razporedi 30 ml vode.
  • Najvišja nastavitev, stopnja 3, je še posebej primerna za bolj umazana trda tla. Vsakih 50 sekund se na krpo razporedi 30 ml vode.

Na voljo je tudi suhi način, pri katerem se na čistilno krpo voda ne spusti. Posebej primerno za zelo občutljiva tla, npr. tla iz plute ali oljen parket.

Različne nastavitve vlažnosti lahko izberete s črnimi gumbi +/- na sprednji nadzorni plošči baterijskega sesalnika VK7.

Ali je mogoče čistilno krpo dodatno navlažiti?

Da, na voljo je dodatna možnost za vlaženje, ki jo lahko aktivirate enkrat pri vsakem čiščenju.

Ko prvič zaženete SP7, je treba čistilno krpo navlažiti s pritiskom na gumb. Za prvo vlaženje pritisnite in držite črni gumb plus (+) na sprednji plošči približno 2 s. Nadaljnje vlaženje je samodejno pri različnih nastavitvah stopnje vlažnosti.

Ali lahko pri uporabi priključka Kobold SP7 začasno prekinem sesanje in pomivanje?

Da, to je mogoče. Z mehanizmom "push-push" je mogoče priključek Kobold SP7 enostavno prestaviti v varen položaj pripravljenosti. Preklapljanje med delovanjem in pripravljenostjo je zato zelo enostavno. Vendar upoštevajte, da krpa za čiščenje MF med pavzo ostane mokra, kar je lahko problematično pri občutljivih tleh, npr. nezatesnjenih lesenih ali plutovinastih tleh.

Kobold PB7 – električna krtača za oblazinjeno pohištvo

PB7: Splošno

Kako dolga je sesalna cev?

Sesalna cev je dolga 1,20 m (v primerjavi z 1,50 m pri VB100). Testi uporabnosti so pokazali, da je nova dolžina primernejša za uporabo v kombinaciji z napravo VK7.

Ali je komplet za čiščenje vzmetnic MP100/MR100 združljiv z novo električno krtačo za oblazinjeno pohištvo PB7?

Da, prejšnji komplet za čiščenje vzmetnic (MP100/MR100) je združljiv z novo električno krtačo za oblazinjeno pohištvo PB7.

Zakaj potrebujem tri nastavke za čiščenje vzmetnic: Kobold PB7 električno krtačo za oblazinjeno pohištco, Kobold MP7 nastavek za osvežitev vzmetnic in Kobold MR7 nastavek za globinsko sesanje vzmetnic?

Zaradi posebnih pogojev pri čiščenju vzmetnic, kot so različni površinski materiali, je potrebna kombinacija različnih nastavkov. Naši strokovni svetovalci vam bodo z veseljem predstavili nove izdelke in njihovo uporabo.

Ali moram uporabljati vaše čistilno sredstvo ali lahko kot alternativo uporabim tudi konkurenčne izdelke?

Priporočamo, da ne uporabljate drugih izdelkov. Ni zagotovila, da bo katerokoli drugo čistilo učinkovito ali, kar je še pomembneje, primerno za uporabo. Čistilno sredstvo Lavenia in komplet za čiščenje vzmetnic sta bila razvita tako, da odlično sodelujeta. Artikli v kombinaciji so primerni za alergike, imajo certifikat TÜV in so primerni za zelo občutljivo kožo ter ne vsebujejo nevarnih sestavin, zato lahko brez skrbi položite glavo na vzmetnico.

PB7: Funkcije

Katere so posebne lastnosti električne krtače za oblazinjeno pohištvo Kobold PB7?

Priključek Kobold PB7 učinkovito odstranjuje dlake hišnih ljubljenčkov, drobtine, prah in globinsko umazanijo iz oblazinjenega pohištva. Zasnovan je posebej za čiščenje oblazinjenega pohištva, npr. kavčev, stolov, blazin, lahko pa ga uporabljate tudi na vzmetnicah ali v avtomobilu.

Ali je učinkovitost čiščenja električne krtače za oblazinjeno pohištvo Kobold PB7 enaka kot pri PBB100/PB440?

Električna krtača za oblazinjeno pohištvo PB7 je pri čiščenju enako učinkovita kot predhodni model PBB100. PB7 ima nekoliko manjšo zmogljivost čiščenja kot PB440 z napeljavo, vendar je še vedno popolnoma primeren za optimalno čiščenje. PB7 se upravlja z roko od zgoraj, izboljšana ergonomija pa omogoča lažji pritisk na oblazinjene površine.

Ali lahko nastavek za osvežitev vzmetnic Kobold MP7 in nastavek za globinsko sesanje vzmetnic Kobold MR7 uporabljam brez električne krtače za oblazinjeno pohištvo Kobold PB7?

Komplet za čiščenje vzmetnic je posebej zasnovan za električno krtačo za oblazinjeno pohištvo Kobold PB7. Sta nepremagljiva ekipa: moč električne krtače za oblazinjeno pohištvo v kombinaciji z dodatkom za osvežitev vzmetnic in dodatkom za globinsko čiščenje vzmetnic je idealna za čiščenje vzmetnicein preprečevanje alergij.

Ali lahko nastavek za osvežitev vzmetnic Kobold MP7 in nastavek za globinsko sesanje vzmetnic Kobold MR7 uporabljam tudi ločeno?

Nastavek za osvežitev vzmetnic Kobold MP7 in nastavek za globinsko sesanje vzmetic Kobold MR7 v celoti učinkujeta le, če se uporabljata skupaj, zato sta na voljo le v kompletu. Vendar pa nastavek za globinsko sesanje Kobold MR7 za vzmetnice uporabljate tudi ločeno za suho čiščenje vzmetnice v vmesnem času.

Ali lahko za sesanje vzmetnice namesto nastavka za globinsko sesanje vzmetnic Kobold MR7 uporabim električno krtačo za oblazinjeno pohištvo PB7?

Ne, nastavek za globinsko sesanje vzmetnic Kobold MR7 je bil posebej zasnovan za različne materiale površin vzmetnic. Dno naprave Kobold MR7 nežno udarja po površini vzmetnice, ne da bi jo poškodovali, in še vedno zagotavlja temeljito in globinsko čiščenje, medtem ko se ščetine električne krtače za oblazinjeno pohištvo Kobold PB7 lahko ujamejo v tkanino vzmetnice. Nastavek MR7 za globinsko sesanje vzmetnic zagotavlja optimalne rezultate čiščenja v kombinaciji z nastavkom Kobold MP7 za osvežitev vzmetnic in električno krtačo za oblazinjeno pohištvo Kobold PB7. Naši strokovni svetovalci vam bodo z veseljem predstavili nove izdelke in njihovo uporabo.

Kakšna je učinkovitost čiščenja kompleta za čiščenje vzmetnic MP7/MR7 v primerjavi s kompletom MP100/MR100?

Učinkovitost kompleta za čiščenje vzmetnic MP7/MR7 je v primerjavi s prejšnjim modelom MP100/MR100 ostala enaka.

Katere so posebne lastnosti kompleta za čiščenje vzmetnic Kobold MP7/MR7?

Nastavek za osvežitev vzmetnic MP7 in nastavek za globinsko sesanje vzmetnic MR7 čistita zelo temeljito in z malo truda ustvarita prijeten občutek svežine in čistoče. Ta komplet je skupaj s čistilom Lavenia idealen za alergike. Rotirajoče ščetke nastavka MR7 imajo večji učinek pri rahljanju umazanije, hkrati pa omogočajo ergonomsko in uporabniku prijazno čiščenje.

Kobold HD7 – priključek za gladke talne površine

HD7: Funkcije

Kakšna je razlika med priključkom za gladke talne površine Kobold HD7 in avtomatsko električno krtačo za tla Kobold EB7?

Priključek za gladke talne površine Kobold HD7 je zasnovan izključno za uporabo na trdih tleh. Je idealen, lahek priključek za hitro in učinkovito vsakodnevno čiščenje. Avtomatska električna krtača za tla Kobold EB7 je pravi multitalent in je primerna tako za preproge kot trda tla.

Kako se priključek za gladke talne površine Kobold HD7 razlikuje od predhodnih modelov?

Priključek za gladke talne površine Kobold HD7 je majhen, kompakten in okreten nastavek. Dokazuje odlične rezultate glede pobiranja prahu, saj je bilo merilo za njegovo uvedbo 98-odstotno. Zelo primeren je tudi za čiščenje vogalov, robov in ozkih niš. HD7 ima odlične možnosti čiščenja in pobiranja grobe umazanije.

Je priključek za gladke talne površine Kobold HD7 primeren le za grobo umazanijo?

Priključek za gladke talne površine Kobold HD7 je specialist na področju trdih tal. S svojim vsestranskim nastavkom doseže umazanijo v težko dostopnih kotih in brez težav manevrira ob robovih sten, zato je idealen za čiščenje stopnic in ozkih niš. Odličen je za čiščenje trdih tal in pobere tudi najbolj trdovratno umazanijo.