To je inovativni baterijski sesalnik VK7, ki vas bo navdušil

To je inovativni baterijski sesalnik VK7, ki vas bo navdušil

To je inovativni baterijski sesalnik VK7, ki vas bo navdušil

Z veliko vnemo in pričakovanjem sem se to poletje veselila prve uporabe baterijskega sesalnika VK7. Obožujem sesanje, saj je izmed vseh hišnih opravil daleč moje najljubše. Ko sem ga razpakirala, sestavila, napolnila, pred tem seveda dobro prebrala navodila, je moj prvi vtis bil, drugačen je. 


Vizualno je prekrasen. Moderen in minimalističen. Premišljeno ergonomsko oblikovan. V zgornjem delu lažji, saj je večina njegove teže v spodnjem delu. Zaradi nedrsečega ročaja je oprijem izredno prijeten in s tem nudi odlično vodljivost sesalca. Nudi možnost kombiniranja različnih nastavkov in priključkov ob tem pa je menjava izredno enostavna in hitra. 



Zelo sem se razveselila, da je sesalec samostoječ in ne zavzame preveč prostora. Ker ne potrebuje dodatne opore, ga ne potrebujem prislanjati ob zid ali se obremenjevati s tem ali se bo prevrnil. Popolnoma stabilen me vedno znova pričaka točno tam, kjer sem ga pustila, če pa se v prihodnje odločim za namestitev stenskega nosilca, ki ga lahko preverite tukaj, mi bo le ta omogočil in prihranil še nekaj več prostora in estetskega videza.


Led zaslon je zame na sesalniku nekaj popolnoma novega. Daje mi jasen vpogled v stanje baterije v prikazanih % in moč stopnje sesanja, ki ga v danem trenutku izvajam. Trenutno za polnjenje uporabljam VK7 osnovni polnilec SC7, na voljo pa je tudi pametna polnilna postaja, ki je sestavljena iz VK7 Premium polnilnika PC7 in držala WM7, za katero pri Vorwerku pravijo, da je hitra kot strela. Naj vam zaupam še najlepšo lastnost led zaslona, ko me ob napolnjeni bateriji na koncu namesto prikaza 100 % pričaka tisti pravi veseli in nasmejali. Kdo bi si mislil, da mi lahko tako majhna gesta vedno znova polepša dan. 



Njegov zvok je bil zame pravo presenečenje. Nekako sem pričakovala, da bo izredno glasen, ampak je v resnici zelo tih. V primerjavi z ostali sesalci, ki sem jih do zdaj uporabljala, je to najbolj tih sesalec, ki sem ga kadarkoli imela. Preprosto ni hrupen, s sesanjem ne zmotiš ljudi nad in pod tabo, niti ne zbudiš otrok ob večernem sesanju in na začetku sem morala na stopnji 1 nekajkrat preveriti, ali sesalec dejansko sesa. To je ena tistih lastnosti, ki me je resnično navdušila.


Navdušila me je tudi njegova izjemna moč. Led prikazovalnik mi omogoča slediti stopnjam, ki jih izberem. Sesanje lahko poteka na čisto blagi stopnji 1 ali pa njegovo moč povečam do stopnje 5, ki je zelo intenzivna. Sama večino časa sesam na stopnji 1 in 2, ob večjih delcih pa me vedno znova, preseneti pritisk gumba BOOST na zadnji strani ročaja, saj se s pritiskom na gumb reže na nastavku odprejo in posesajo tudi večje, bolj grobe delce.


Ob vseh pozitivnih lastnosti pa sem za konec prihranila meni izredno ljubo lastnost, vonj. Dejstvo, da se ob sesanju v prostoru ne zaznajo nobene neprijetne vonjave, drobni prašni delci pa ostanejo v FP7 Premium filtrirni vrečki, ki je ustvarjena iz recikliranih materialov, me opomni tudi na to, da je lahko sesanje okolju prijazno. Ob prebiranju njenih lastnosti me je navdušil podatek, da je primerna za alergike, saj učinkovito zadrži drobne prašne delce in spore plesni, ki povzročajo alergije. Za nekaj dišečega, svežega pridiha v prostoru dodatno poskrbijo osvežilci prostora Dovina. Dišavo namestim v predal poleg filtrirne vrečke in ob vsakem sesanju mi v prostoru nudi prijeten vonj svežine.


Vzdrževanje sesalnika je enostavno. Ob izpraznjeni bateriji baterijski sesalnik VK7 ponovno priklopim na polnjenje. Občasno prebrišem krtačo in preverim njeni rolki oz. okrogli ščetki, ki ju redno čistim. Stanje baterijskega sesalca preverim preko super aplikacije MyKobold saj mi ta, omogoča vpogled v status filtrirne vrečke, zdravje baterije, statistiko uporabe aparata, koristne nasvete, obvestila in druge zanimive lastnosti.


Sama lahko ob koncu zapišem, da sem navdušena, kako zelo premišljen in dovršen pripomoček je. Vse čudovite lastnosti in sposobnosti, ki jih novi baterijski sesalnik VK7 ima, bi zagotovo navdušile tudi vas. In če za konec smem z vami podeliti še svoje mnenje, o tem, če je sesanje učinkovito in ga priporočam, je moj odgovor, velik, DA. Enostavno je drugačen, unikaten in poseben.


Če ga v prihodnje morebiti preizkusite tudi vi, vam želim prijetno sesanje in naj vas v vseh pogledih navduši, kot je mene. 

Za Vorwerk Slovenija Monika iz IG profila @cvetlicnoobarvana.

Objavljeno: 11.09.2023