Sezona prehladnih obolenj: kako ti lahko pri tem pomagajo Vorwerk izdelki

Sezona prehladnih obolenj: kako ti lahko pri tem pomagajo Vorwerk izdelki

Sezona prehladnih obolenj: kako ti lahko pri tem pomagajo Vorwerk izdelki

Sezona prehladnih obolenj je ponovno med nami. Čas, ko je kroženje respiratornih virusov v porastu in smo z njimi v nenehnem stiku. S pomočjo zaščitnih ukrepov in skrbi zase lahko naredimo nekaj pomembnih korakov, da se izognemo neprijetnim tegobam, ki jih virusi prinašajo s sabo.


Z vami delim nekaj osnovnih in koristnih nasvetov, kako poskrbeti zase in za svoj dom, da boste čez hladne mesece pluli bolj lahkotno, sproščeno in zdravo.


1. Zdrav in aktiven življenjski slog, preko katerega krepite svoje telo, je izredno pomembno. Veliko se gibajte na svežem zraku, uživajte uravnoteženo, zdravo prehrano in se izogibajte razvadam, ki na vas ne vplivajo dobro. S tem boste v veliki meri pripomogli h krepitvi imunskega sistema.


2. Skrb za higieno prostora. Če ste v nenehnem stiku s slabo prezračenimi prostori, je prezračevanje izredno pomembno, sploh, če je v prostoru istočasno več ljudi (večje pisarne, ambulante, šole, nakupovalna središča ...).

Poleg prezračevanja lahko higieno in prijeten vonj prostora vzdržujete tudi s pomočjo rednega sesanja. S pomočjo Baterijskega sesalnika VK7 boste odlično posesali različne talne površine, če vam je ljubši način suho/ mokro sesanje vam priporočam odličen priključek SP7, ki s pomočjo vibracij poleg sesanja, učinkovito očisti tla ob tem pa ne pušča sledi. Preko inovativne FP7 Premium filtrirne vrečke, ki je izdelana iz recikliranih materialov in se odlikuje po neprekosljivi higieni in absorpciji prahu boste ob sesanju zadržali tudi drobne prašne delce in spore plesni, ki povzročajo alergije.


Vonj po sveže opranem perilu v prostoru vam bo pomagal zagotoviti Osvežilec prostora Airumo – DOVINA CLASSIC, ki ga vstavite v zaščitni filter motorja baterijskega sesalnika VK7. Na voljo vam je tudi 5 čisto novih vonjev, ki jih lahko preverite tukaj. Nikar ne pozabite na higieno kljuk, držal, telefonov...).


3. Osebna higiena. Virusi, ki prenašajo akutne okužbe dihal, se prenašajo preko kašlja, kihanja, bližine v razmiku 1 m, kar pomeni, da moramo za prenos okužbe biti v bližini osebe. Zato je osebna higiena rok (umivanje, razkuževanje) izredno pomembna, ravno tako pa je pomembna tudi ustrezna higiena kašlja (robec, kihanje, kašljanje v rokav).


4. Izogibajte se osebam, ki kažejo okužbe dihal. Če sami zaznate prve znake bolezni se izogibajte obiskom, stika z nosečnicami, starejšimi, novorojenčki, dojenčki ... saj obstaja velika možnost prenosa okužbe.


Vorwerk izdelki


Predvsem pa ne pozabite ob tempu življenja, ki ga imate tudi veliko počivati, skrbeti za pozitivno in spodbudno okolje v katerem se dobro počutite in vam je prijetno.


Zdravo in z čim manj virusi obdano obdobje jeseni in zime vam želim.


Za Vorwerk Slovenija, Monika iz IG profila @cvetlicnoobarvana.

Objavljeno: 21.02.2024